{ "title": "Çoban Kebabı", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/coban-kebabi.jpg", "date": "19.01.2024 20:30:10", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "
Çoban kebabı, özellikle çocukların çok beğenerek tükettikleri bir tariftir. Herkesin sevebileceği nitelikte olan bu tarife davet gününüz de veya kabul günleriniz de yer verebilirsiniz. Hem görsellik hem de lezzet açısından inanılmaz olan çoban kebabı herkesin yapabileceği kolaylıktadır. Pratik kebap çeşitlerinden biri olan çoban kebabını acil konuklarınız için sevdikleriniz için veya konuk sofranız için hazırlayabilirsiniz.

Çoban Kebabı İçin Malzemeleri
Çoban Kebabı Nasıl Yapılır?

Kuzu kolu alacağınız market veya kasaba ceviz büyüklüğünde kestirin. Böylelikle yemeğiniz daha leziz olacaktır. Kesilen kuzu kolları yıkayın ve tencerenin içerisine ilave edin. Kolların üzerine margarini parçalara ayırıp bırakın. Tencereyi ocağın üzerine alın ve orta harlı ateşin üzerinde pişirin. Bir tane kuru soğanı ince kıyım yapın ve tencerenin içerisine ilave edip karıştırın. 2 adet domatesi küp şeklide doğrayın ve tenceredeki malzemeleri hafif kızardıktan sonra ilave edin.

Çoban kebabın üzerini 4 parmak aşacak şekilde su ilavesi yapın. Yemeği ocağın üzerinde kaynatın. Bu arada etleri kontrol edin ve kuzu eti yumuşamış ise ocağın altını kısın. Diğer taraftan patatesin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Doğranmış olan patatesleri de kuzu etinin bulunduğu tencereye ilave edip karıştırın.

Arpacık soğanların kabuklarını soyun ve yemeğin içerisine ilave edip karıştırın. Çoban kebabına sonradan ilave dilen malzemeler yumuşadıktan sonra içerisine baharat ve tuzu ekleyin. Yemeğin ocaktan inmesine yakın bir tutam dereotunu yıkayın ve ince kıyım yapıp tencerenin üzerine serpiştirin. Yemeğin sıcaklığı ile dere otları da pişecektir. Hazırlanmış olan çoban kebabını birkaç dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }