{ "title": "Çiftlik Kebabı", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/ciftlik-kebabi.jpg", "date": "19.01.2024 18:05:12", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Çiftlik kebabı, çiftlik kebabı çok lezzetli kebap tariflerinden biridir. İçerisinde yoğun miktarda et bulunduğundan bu isimle adlandırılmıştır. Et severlerin sıkça tercih ettiği lezzetli bir fırın yemeğidir. Fırın tepsisinde ya da güveç de pişirebilirsiniz. Damak tadına göre kuşbaşı et tavuk eti ya da misket köfte ile yapılabilir. İçeriğine konulan sebzelerde damak tadınıza göre değiştirilebilir.

Çiftlik kebabı yapımı için gerekli malzemeler
Çiftlik kebabı nasıl yapılır?

Kebap yapımı için ilk olarak iki adet kuru soğan soyulur ve ince ince kıyılır. Bir güvece alınır ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Soğanların rengi değişince üzerine yarım kilo kuşbaşı doğranmış olan et doğranır. Etler suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Arada karıştırmayı unutmayın. Bu sıra da yeşil soğan ayıklanır yıkanır ve ince ince doğranır yeşil sivri biberler de ince bir şekilde doğranır. Doğradığınız biberleri ve taze soğanı da etlerin üzerine ilave edin ve kavurmaya devam edin. Domatesleri soyun ve küçük bir şekilde doğrayın güvece ilave edin. Ardından dere otu ve maydanoz ayıklanır yıkanır ve ince ince kıyılır. Onlarda güvece eklenir. Baharatı atılır ve tuzu ayarlanıp 200 derece fırına konulur 15-20 dakika kadar pişirilir ve çıkarılıp sıcak servis edilir.
" } ] }