{ "title": "Çardak Kebabı", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/cardak-kebabi.jpg", "date": "21.01.2024 03:34:51", "author": "mehmet tutuş", "article": [ { "article": "Çardak kebabı, kebap Arapça da pişmiş, pişmek anlamına gelmektedir ve bizde de kullanılmaktadır. Kebabın bir sürü türü olduğu gibi çardak kebabı da bu türlerden biridir. Kebap kültürümüzde yeri çok ayrı olan bir yiyecektir, ülkemizin her yerinde her yöresinde bilinmektedir, Özellikle doğu illerinde çok fazla tercih edilir ve tüketilir ama ülkemizin yer tarafında sevilen ve tüketilen bir yemektir. Çardak kebabı da çok özel bir yemektir yapılışı ve tadı bir yana görünüşü de çok güzel göze hitap etmektedir. Evde verdiğiniz yemekler de misafirleriniz için sonumu görünüşü ve tadı bakımından çok taktir toplayacaktır. Bu yüzden de çok tercih edilen bir kebap türüdür. Şimdi bu güzel ve gösterişli yemeğimizin tarifine geçelim.

Çardak Kebabı Malzemeleri
Krepi için
Çardak Kebabı Nasıl Yapılır?

Kasaptan aldığımız kuzu etimizi güzelce yıkıyoruz, sonra etimizi küçük küpler halinde doğruyoruz. Doğradığımız etlerimizi bir kenara alıyoruz, ardından soğan ve havuçları temizleyerek etler boyutunda veya daha küçük boyutta küp şeklinde doğruyoruz. Bu malzemelerimi de kenara alıyoruz ve mantarları da aynı şekilde doğruyoruz ve kâseye koyup bir kenara alıyoruz. Orta boy yani malzemeleri pişirmeye yetecek büyüklükte bir tencere alıyoruz ve bir miktar hazırladığımız sıvı yağdan ekliyoruz, ardından küçük küpler halinde doğradığımız etlerimizi tencereye ekleyip kavurmaya başlıyoruz etler biraz kavrulduğunda küp şeklindeki havuç ve soğanları da etin üstüne ilave ediyoruz. Bu karışım biraz kavrulduktan sonra doğranmış mantarları da ekliyoruz ve artında bu malzemelerin pişeceği kadar az bir miktar su ekliyoruz ve pişiriyoruz.

Krepi için, hazırladığımız malzemeleri ayarlıyoruz, karıştırma kabını alıyoruz ve unu ekliyoruz ve ardından iki bardak suyumuzu ilave ediyoruz ve karıştırmaya başlıyoruz ardından yumurta, sıvı yağ, süt tuzu da ilave ederek karıştırma kabında içice kıvama gelene kadar karıştırıyoruz. Ardından hazırladığımız krepi pişirmek için krep tavasını alıyoruz ve üzerine sıvı yağ ekliyoruz ardından yağ biraz kızınca krepleri çok büyük ve kalın olmayacak şekilde pişirmeye başlıyoruz ve bütün harcı bu şekilde pişiriyoruz.

Hazırladığımız kreplerin içlerine pişirdiğimiz kuzu etini çok dolu olmayacak şekilde ortalarına koyuyoruz ve kreplerin kenarlarını bohça şeklinde kapatıyoruz. Ardından etimizin bohçalama işi bitince bohçaların düz yerleri üstte olacak şekilde az yağlı fırın tepsisine diziyoruz. Bohçaların üzerine bir dilim domates ve rendelenmiş kaşar ekleyerek süslüyoruz. Fırında bohçaların üzerindeki kaşar eriyene kadar pişiriyoruz ve ardından çardak kebabı hazır şekilde fırından alarak servis yapabiliyoruz.

Afiyet Olsun.
" } ] }