{ "title": "Buğu Kebabı", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/bugu-kebabi.jpg", "date": "19.01.2024 00:51:28", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "Buğu kebabı, buğu kebabını evinizde kolayca yapabilirsiniz. Buğu kebabını canınız ne zaman isterse çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Misafirlerinize güzel bir ziyafet hazırlayabilirsiniz. Bu kebap kurban bayramı yemeklerinden biridir. Misafir için hangi et yemeğini yapsam diye düşünürseniz bu buğu kebabını yapabilirsiniz. Çok lezzetli vitaminli ve doyurucudur.

Buğu kebabının malzemeleri
Sosu için
Buğu kebabı nasıl yapılır?

Öncelikle kuş başı etleri düdüklü tencereye koyalım. Üzerini örtecek şekilde sıcak su ekleyelim. Daha sonra kaynamaya başlayınca etlerin üzerinde biriken köpükleri alalım ve kapağını kapatalım. 40 dk kadar pişirelim (Kuzu ya da koyun eti kullanacaksanız 20 dk pişirmek yeterli oluyor.) Soğanları kıyalım ve başka bir tencereye soğanları koyalım. Üzerine yarım çay bardağı kadar zeytinyağını da koyalım. Bunları hafifçe sote yapalım. Önceden haşladığımız etleri süzelim ama suyunu dökmeyelim. Etleri sotelenmiş soğana ilave edelim. Sonra bunları iki dakika kadar kavuralım. İnce ince doğranmış havuçları, küp-küp doğranmış patatesleri, kırmızı biberi ve son olarak bezelyeyi, samırsağı da ekleyelim. Sonra üzerine tuzu ve karabiberi ekleyelim. Haşlanmış etin suyundan bir su bardağı kadar ekleyip kapağını kapatalım. Sonra sebzelerin pişmesine yakın ocaktan alalım. Geniş bir fırın tepsisine ya da toprak güveçlere yemeği paylaştıralım.

Sosu için: Tereyağını bir tencereye alıp eritelim. Unu ilave edelim ve un kokusu çıkana kadar kavuralım. Soğuk sütü ilave edelim ve hızlı bir şekilde çırparak karıştıralım. Daha sonra üzerine tuzunu ve karabiberini koyalım. Bunlar kaynamaya başlayınca bir dakika daha pişirelim ve ocaktan alalım. Daha sonra sosu, fırın kaplarına ya da güveçlere koyduğumuz yemeğin üzeribe dökelim. Son olarak üzerine kaşar peyniri serpelim. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına verelim. Kebabın üzeri kızarınca fırından alalım.

Afiyet olsun.
" } ] }