{ "title": "Bostan Kebabı", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/bostan-kebabi.jpg", "date": "20.01.2024 01:15:08", "author": "duygu yaray", "article": [ { "article": "
Bostan kebabı

Bostan kebabını isteğe bağlı olarak, kıyma ya da tavukla da yapabilirsiniz. Ayrıca patlıcanları tuzlu sudan çıkarttıktan sonra çok iyi bir şekilde kurulamayı unutmayın. Aksi halde kızartırken etrafa çok fazla yağ sıçrar.

Bostan kebabı malzemeleri
Beşamel sos malzemeleri
Bostan kebabı nasıl yapılır?

Patlıcanların köklerini kesip iyice yıkadıktan sonra, çizgi şeklinde soyun. Daha sonra patlıcanları ortadan ikiye kesip, bıçak yardımıyla çok fazla olmamak şartı ile oyuyoruz. Patlıcanları tuzlu suda 20-25 dakika kadar bekletiyoruz. Tuzlu sudan çıkarttığınız patlıcanları, kâğıt havlu yardımıyla iyice kurulayın. Sıvı yağın yarım çay bardağı kadarını ayırıp, gerisiyle patlıcanları kızartın ve fırın kabına dizin. Diğer yandan eti minik minik doğrayıp tereyağında kavurun. Küçük doğranmış yeşil biber, soğan ve sarımsakları da ete ekleyip 10-15 dakika daha sotelemeye devam edin. Kabukları soyulmuş 2 domatesi küp şeklinde doğrayın ve diğer malzemelere ilave edin. Domatesler malzemelerle özleşene kadar pişirin. Daha sonra tuz ve karabiberi ilave edip kapatın. Kızartmış olduğunuz patlıcanları çok az tuzlayıp, hazırladığınız harçla içini doldurun. Kalan bir domatesi rendeleyip, biber salçası ve domates salçasını 1 bardak sıcak suyla iyice ezerek karıştırın. Fırın tepsisine dökün. Daha önce ayrılan sıvı yağı da tepsinin üzerinden iyice gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. 20 dakika sonra fırından alıp hazırladığınız beşamel sosu patlıcanlara paylaştırın. Rendelenmiş kaşar peynirini de üzerine koyup, 10 dakika kadar daha pişirin. Sıcak servis yapın.
" } ] }