{ "title": "Bohça Kebabı", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/bohca-kebabi.jpg", "date": "21.01.2024 08:35:52", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "
Bohça kebabı, et yemekleri toplum olarak çok rağbet gören yemekler arasında ilk sıralar da yer alır. Özellikle sevdiklerinize veya özel misafirlerinize güzel bir yemek yapmak istediğiniz de bohça kebabını tercih edebilirsiniz. Bohça kebabını davet sofralarınızda yer verebilir ve sevdiklerinizden olumlu sonuçlar alabilirsiniz. Herkesin çok beğeneceği bohça kebabı diğer kebap türlerine göre hazırlanması biraz zor olabilir. Ancak tarifi bir kere denediğiniz de sürekli yapmak isteyeceksiniz.

Bohça Kebabı İçin Gerekli Malzemeleri

Krep İçin Gerekli malzemeler
İç Harcı için
Beşamel Sos İçin Gerekli Malzemeleri
Üzeri için
Servis için
Bohça Kebabı Nasıl Yapılır?

Kebabın hazırlanmasına öncelikle krep ile başlayın. Bunun için yumurtaları çukur bir kâsenin içerisine kırın. Mikser ile yumurtaları köpük kıvamına gelene dek çırpın. İstenilen kıvama gelen yumurtaların üzerine sütü ve maden suyunu ilave edip karıştırın. Ardından sıvı yağı ve tuzu ilave edin ve çırpıcı ile karıştırın. Sıvı malzemeleri ilave ettikten sonra unu eleyerek malzemelerin içerisine ilave edin ev tekrardan mikser ile çırpın. Akışkan bir kıvama gelen krep hamurunu pişirmek için bir kenara kaldırın. Yanmaz bir tavanın içerisine fırça ile sıvı yağ sürün. Tavayı ısıtın ve içerisine bir çorba kepçesi ile krep hamurundan ilave edin. Tavanın ısısını yüksek ayara getirin ve arkalı önlü olacak şekilde krepleri pişirin. Pişmiş olan krepi bir servis tabağının üzerine alın ve kebabı pişirmeye geçin.

Kebap için verilen eti yıkayın ev küp şekilde doğrayın. Doğanmış etleri bir tencerenin içerisine ilave edip suyunu verene dek pişirin. Etler suyunu verip çekince içerisine yağ ilavesi yapın ve karıştırın. Kuru soğanın kabuklarını soyun ve yemeklik şekilde doğrayıp tencerenin içerisine boşaltın. Diğer taraftan havucun dış kısmını temizleyip minik şekilde doğrayın ev malzemelerin içerisine ilave edip karıştırın. Malzemeler yumuşayınca domatesi rendeleyin ve haşlanmış olan bezelye ile kebabın bulunduğu tencereye aktarın. Tuz, kırmızıbiber ve karabiber ilavesi yapıp karıştırın. Malzemelerin içerisine sıcak su ilavesi yapın ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateş de pişirin. Yaklaşık 10 dakika kadar pişirmeniz yeterli olacaktır.

Beşamel sosunu hazırlamak için yanmaz bir tavanın içerisine yağ ilavesi yapın ve eritin. Erimiş olan yağın içerisine unu ilave edin ve karıştırarak kavurun. Unun kokusu çıkınca içerisine tuz, karabiber ve yavaş yavaş süt ilavesi yapıp sürekli karıştırın.

Önceden pişmiş olan krepi tezgâhın üzerine alın. Orta kısmına hazırlanmış etli karışımdan iki yemek kaşığı ilave edin. Krepin kenar kısımlarını içe doğru alın ve kebabı bohça gibi ters çevirin. Fırın tepsinin içerisine fırça ile sıvı yağ sürün. Hazırlanmış bohça kebabını tepsinin üzerine yerleştirin. Hazırlanmış olan beşamel sosundan birer yemek kaşığı kreplerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış olan fırına tepsiyi gönderin. 185 derecelik fırında kebapların üzeri kızarana dek pişirin. Bohça kebapları fırında pişerken üzerine kaşar peyniri dilimi yerleştirin. Servis için sos tavasının içerisine tereyağı ilave edip eritin. Yanmış olan yağın içerisine kırmızı pul biber ve kırmızı toz biber ilave edip karıştırın. Hazırlanmış olan sosu servis yaparken bohça kebaplarının üzerine gezdirin. Hazır hale gelmiş olan bohça kebabını sıcak olarak sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }