{ "title": "Beyti Kebap", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/beyti-kebap.jpg", "date": "19.01.2024 08:17:26", "author": "mehmet tutuş", "article": [ { "article": "Beyti kebap, lezzeti ve görünümüyle gerçekten harika olan bu yemek kültürümüzde çok önemli yer kaplar, dünya çapında ülkemizin ün kazanmasına Türk mutfağının güzellikleri ve lezzetleri bu yemekler sayesinde ortaya çıkmıştır. Beyti kebabı bu kadar lüks ve özel olmasına karşı tahmin edildiği kadar pahalıya mal olacak bir yemek değildir. Herkesin evinde yapıp eşler dostlar ve misafirlerine güzel sunumlarla mutlu edebileceği bir yemektir beyti kebabı. Lavaşı, köftesi ve salçalı sosu hepsi ayrı ayrı lezzet katar bu yemeğe, böylelikle bu bütün lezzetlerin bulaşmasıyla kebabımız ortaya çıkari Şimdi arzu ederseniz yemeğimizin tarifine geçelim.

Beyti Kebap Malzemeleri

Köftesi için
Lavaş Ekmeği için
Salçalı Sosu için
Sunum için
Beyti Kebap Nasıl Yapılır?

Öncelikle beyti kebabının yapımına lavaştan başlıyoruz, lavaşı yaparken bir orta boy kap alarak içerisine kuru maya, su, sıvı yağ ve tuzu ekleyerek karıştırmaya başlıyoruz. Bu karışımı karıştırırken de unu yavaş yavaş ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz. Hamurumu yumuşak bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz ve hamur kabının kapağını kapatarak mayalanması için bir köşeye koyup mayalanması bekliyoruz. Hamur mayalandıktan sonra hamurdan küçük toplar halinde hamurları kopartıp tezgâha dizelim ardından kopartmış olduğumuz hamurları merdane yardımıyla güzel açalım, bu şekilde bütün hamurlar bitince açtığımız hamurları yapışmaz tavada önlü arkalı pişirelim. Pişen lavaşları sofra bezi veya başka bir beze saralım ve kurumasını engelleyelim.

Köftesini yapmak için de hazırladığımız köfte malzemelerini bir kabın içine atalım. Köfteyi iyice yoğuralım çünkü köfte harcı ne kadar çok ve iyi yoğurulursa köfte de o kadar iyi ve lezzetli olur. Köfte harcını yeteri kadar yoğurduktan sonra köfteleri çok büyük olmayacak şekilde mandalina veya biraz daha küçük şekillerde elimizle sıkarak kopartalım, ardından bu topları sıkarak çöp şişlere dizelim. Çöp şişleri az yağlı fırın tepsisine güzelce çok sık olmayacak şekilde dizelim, üzerine sivri biber ve tüm domates koyup önceden ısıtmış olduğumuz 225 derecedeki fırınımızı verelim ve pişmeye bırakalım. Köfteleri ne az ne de çok pişirip kurutmayın, kıvamında pişirerek fırından çıkarın.

Lavaşı tezgâha serelim ve çöp şişlerden iki tanesine incecik açmış olduğumuz lavaşın başına dizelim, lavaşı çok sıkı bir biçimde güzelce saralım. Ardından sarmış olduğumuz lavaşı çapraz bir biçimde keselim. Kestiğimiz lavaşları güzel bir şekilde servis tabağına dizelim. Tabağımız ortasının boş kalmasına dikkat edelim ve bu şekilde bütün lavaş ve köfteleri bitirelim. Ardından sarımsaklı yoğurdumuzu tabağın boş kısmına bir miktar dökelim, yoğurdun yanına közlenmiş domateslerimizi de koyalım, hemen küçük bir tavada salçalı sos malzemelerini kızartarak sosumuzu hazırlayalım ve sosu sadece dışta duran lavaşların üzerine dökelim, sonra dik bir şekilde közlenmiş biberleri de servis tabağına koyarak tabağımızı tamamlayalım ve beyti kebabımızı sunalım.

Afiyet Olsun.
" } ] }