{ "title": "Beykoz Kebabı", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/beykoz-kebabi.jpg", "date": "19.01.2024 08:16:04", "author": "duygu yaray", "article": [ { "article": "
Beykoz kebabı, Beykoz kebabı patlıcan yemeklerinin içinde en lezzetli olanıdır diyebiliriz. Patlıcanların Beykoz kebabına uygun seçilmesine dikkat edilmelidir. Damak tadınıza göre farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz.

Beykoz kebabı malzemeleri
Beykoz kebabı nasıl yapılır?

Etleri iri iri parçalara ayırın. İnce doğranmış soğanları, margarinle pembeleşinceye kadar kavurun ve etleri ilave edin. Etleri de soğanlarla kavurduktan sonra, unu ve salçayı ekleyip karıştırın. Üzerini aşacak kadar su koyup pişirin. Pişmesine yakın baharatları ekleyin. Patlıcanları çizgi şeklin de soyun ve ince şeritler şeklinde doğrayın. Daha sonra acısının çıkması için tuzlu suda bekletin. 15 dakika kadar patlıcanları tuzlu suda beklettikten sonra suyunu iyice süzüp kızartın. Patlıcanları bohça şeklinde yapıp etleri suyundan çıkarıp patlıcanların içine sarın. Ekli yerleri altta kalacak şekilde tepsiye dizin. Dilenmiş domatesten birer tane patlıcanları üzerine koyun. Daha sonra uzunlamasına dilimlenen biberleri de patlıcanların arasına yerleştirin. Tencere pişirdiğimiz etten kalan suyu tepsiye dökün ve fırına koyun. 180 derece önceden ısıtılan fırında domates ve biberler kızarana kadar pişirin. Daha sonra sıcak servis yapın.

" } ] }