{ "title": "Beğendili Kebap", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/begendili-kebap.jpg", "date": "20.01.2024 16:02:32", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "Beğendili kebap hem lezzet bakımından hem de görüntü bakımından oldukça istek gören bir tariftir. Özel günlerde hazırlanabilir ve sofranızı şenlendirebilir. Özellikle erkeklerin çok severek tükettikleri beğendili kebap pratik bir şekilde hazırlanabilir ve sofranız da yer alabilir. Bunun için arzu ederseniz eğer kuzu etini bir gün önceden hazırlayabilirsiniz. Beğendili kebap yemeğini daha önce denemediyseniz eğer tarif edeceğimiz şekilde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Beğendili Kebap İçin Gerekli Malzemeleri
Beğendili Kebap Nasıl Yapılır?

Beğendili kebap için alınan kuzu etini yıkayın ve küp şeklinde doğrayın. Doğanmış olan etleri yanmaz bir tencerenin içerisine alın ve kısık ateşte kavurun. Kavrulmuş olan etler suyunu verip çekinde tencerenin kapağını açın ve kuru soğanı doğramaya geçin. Kuru soğanın kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Doğanmış olan kuru soğanları etlerin içerisine ilave edip karıştırın. Tereyağı veya margarini de tencerenin içerisine ilave edip karıştırın. Kısık ateş de malzemeleri yumuşayana dek pişirmeye devam eden. Etler eğer suyunu çekmiş ise içerisine sıcak su ilavesi yapın. Suyu ilave ettikten sonra etleri yaklaşık 5 dakika daha pişirin.

Diğer taraftan yemeğin beğendisini hazırlamaya geçin. Beğendi için unu bir tavanın içerisine alın ve kavurun. Arzu ederseniz unu tereyağı ilave edip de kavurabilirsiniz. Kavrulmuş olan unun içerisine sütü ilave edip karıştırın. Ardından içerisine tuz ve karabiber ilavesi yapın. Patlıcanların da kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Doğanmış olan patlıcanları geniş bir kabın içerisine alın. Üzerine tuzlu su ilave edip acısı çıkana dek bekletin. Acısı çıkan patlıcanları havlu kâğıt ile kurulayın ve kızgın ateş de kızartın. Kızaran patlıcanları beğendinin içerisine alıp mikser ile çekin. Püre kıvamına gelen karışımı ocağın üzerine alın ve kısık ateş de sürekli karıştırarak pişirin. Hazırlanmış olan beğendinin içerisine sıcak iken bir çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ilave edin ve karıştırın.

Hazırlanmış olan yemeğin beğendisini bir servis tabağının üzerine alın. Beğendiyi kaşık ile düzeltin ve üzerine önceden pişirilmiş olan kuzu etlerini ilave edin. Hazırlanmış olan beğendi kebabını sıcak iken servise sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }