{ "title": "Bahçıvan Kebabı", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/bahcivan-kebabi-370.jpg", "date": "21.01.2024 14:36:58", "author": "evin esen", "article": [ { "article": "Bahçıvan Kebabı, et yemeklerini sevenlerin sayısı azımsanamayacak kadar çoktur. Ülkemizde etli yemek çeşitleri bakımından da oldukça zengin bir mutfağa sahip olduğumuz için çok şanslıyız gerçekten. İşte et sevenler için çok güzel bir kebap tarifimiz var ve bunu sizlerle paylaşmak istiyoruz. Mutlaka yemek tarifi arşivinizde olması gereken güzel bir et yemeği tarifidir.

Bahçıvan Kebabı Malzemeleri
Bahçıvan Kebabı Nasıl Yapılır?

İlk olarak yapılacak şey arpacık soğanlarını ayıklayıp, tüm olarak bırakın. Havucu kazıyarak İri zar şeklinde doğrayın. Bezelye iyice ayıklanır. Domatesin kabuğunu soyup çekirdeklerini temizledikten ardından, iri zar şekli doğrayın. Çalı fasulyesinin kılçığını ayıklayın. Kabağı kazıyın. Dolmalık biberin sap ve çekirdekli kısımlarını alıp, atın. Her üç sebzeyi de havuçta meydana geldiği benzeri, iri zar şekli doğrayın. Dereotunu yıkayıp iyice kuruladıktan ardından, ince kıyın. Yağın üçte bir tanesini orta boy bir tencerede, otta ateşte eritin. Yağ kızarmaya başladığında arpacık soğanı, havuç ve çalı fasulyesini de ekleyerek ara ara karıştırıp, 3-4 dk sote edin. Dolmalık biber ve kabağı da katıp, birkaç dk daha sote ettikten ardından, tencereyi ateşten alın. Kalan yağı, büyük bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızarmaya başladığında, kuşbaşı doğranan kuzu etini ekleyip ateşini biraz daha açın. Etleri bir kevgirle ara ara karıştırıp, 5-6 dk, pembeleşinceye civarı sote edin. Domatesi katın. Ara sıra karıştırmaya devam ederek birkaç dk daha pişirin. Tuzunu koyup, karıştırın. Sebzeleri de ekleyin. Baharat torbasını ekleyin. Suyunu ilave edip, bir taşım kaynatın. Bu sırada tencerenin üstünde meydana gelen köpüğü, bir kevgirle alıp, atın. Ateşi kısın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Kebabı, ağır ateşte 25-30 dk, etler yumuşayıncaya civarı pişirin. Bu süre zarfında, ara sıra tencerenin kapağını açarak etlerin pişip pişmediğini kontrol etmeyi unutmayın. Gerekirse pişirme müddetini uzatın.
" } ] }