{ "title": "Aynalı Kebap", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/aynali-kebap.jpg", "date": "19.01.2024 06:52:41", "author": "sebahat coşgun", "article": [ { "article": "Aynalı Kebap, bizim ülkemizde yaşayan insanların büyük bir kısmı kırmızı et ile hazırlanan kebaplara ve diğer yemekleri çok severek tüketir. Kırmızı etten çok daha sağlıklı olmasına rağmen beyaz et hep ikinci planda kalmıştır. Size verdiğimiz bu kebap tarifi kırmızı etten yapılan kebapların papucunu dama atacak kadar lezzetli bir yemektir. Sevdiklerine hem sağlıklı hem de çok severek tüketecekleri muhteşem bir yemek hazırlamak isterseniz, bu tarifi mutlaka denemenizi öneririz. Kolay gelsin.

Aynalı Kebap Malzemeleri
Aynalı Kebap Nasıl Yapılır?

Orta büyüklükte bir tencereye 3 su bardağı su koyup kaynatın. Üzerine tavuk etlerini atıp bir iki taşım kaynatın. Suyunun üzeri köpük, köpük olacaktır. O köpükleri kaşık yardımı ile alın. Birkaç dakika daha kaynatıp suyunu süzün ve bol su ile etleri yıkayıp, suyunu atması için bir kevgirin üzerine çıkarın.

Teflon bir tencerenin içerisine sıvı yağı ve margarini atın. Bir miktar kızardıktan sonra yemeklik doğradığımız kuru soğanı ve sivri biberleri ilave edin. 1 çorba kaşığı un ilave edin ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Sarımsakları doğrayıp ilave edin. Daha sonra tavuk etlerini ekleyip kavurmaya devam edin. Birkaç dakika bu şekilde kavrulduktan sonra domateslerin kabuğunu soyun ve küp-küp doğrayıp tencereye ilave edin. Salçayı ve tuzunu atıp kapağı kapalı vaziyette bir miktar kısık ateşte birkaç dakika daha kavurun.

Patatesleri soyup dilimleyin. Bol yağda kızartın.

Karıştırma kabının içerisine yoğurdu alın. 2 diş sarımsağı sahanda ezerek yoğurda ilave edin ve karıştırın. Tuzu eksik ise bir miktar daha tuz ilave edin. Yoğurdunuz çok koyu kıvamlı ise bir miktar su ilave ederek mayonezden bir miktar daha cıvık bir yoğurt elde edin.

Servis tabağına önce kızarmış patates, üzerine sarımsaklı yoğurt ve en üst kısmına kebabı koyun. Maydanoz ile süsleyerek servis edin.

Afiyet olsun.
" } ] }