{ "title": "Antakya Tepsi Kebabı", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/antakya-tepsi-kebabi.jpg", "date": "20.01.2024 09:28:27", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "Antakya Tepsi Kebabı, Lezzetli yemekleriyle meşhur Antakya'nın dillerden düşmeyen ve birçok kişi tarafından tercih edilen yemeklerinden biri de tepsi kebabıdır. Tepsi kebabı hem lezzetli hem de yapılışı diğer kebap türlerine göre daha basittir. Antakya tepsi kebabının yapılışı şu şekildedir.

Antakya Tepsi Kebabı Malzemeleri
Antakya Tepsi Kebabı Nasıl Yapılır?

Öncelikle derin bir kabın içinde kıymayı, ince kıyılmış maydanozları ve sivri biberi karıştırarak yoğurun. Biraz yoğurduktan sonra sarımsağına ilave edin. Daha sonra kimyonu, tuzu, karabiberi ve pul biberini ilave ederek yoğurmaya devam edin. Malzemeler özleşene kadar yoğurun. Yoğurma işlemi bittikten sonra fırın tepsisinin üzerine 1 tatlı kaşığı salçayı koyun. Daha sonra salçanın üzerine sıvı yağını yayın. Böylece etiniz fırın tepsisine yapışmamış olacaktır. Bu işlemi tamamladıktan sonra yoğurduğunuz eti tepsiye eşit bir şekilde yayın. Eti yaydıktan sonra kenarlarına patates dilimleri, domates ve biberleri koyun. Sebzeler hem ete lezzet verecek hem de üzerinin yanmasını engelleyecektir. Daha sonra ayrı bir kabın için salçayı su ile inceltin. Çok su kullanmanıza gerek yoktur. İncelttiğiniz salçayı etin üzerinden gezdirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Piştikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }