{ "title": "Ali Nazik Kebabı", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/ali-nazik-kebabi.jpg", "date": "19.01.2024 21:22:13", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Ali nazik kebabı, Türk mutfağına ait bir yemektir. Gazi Antep e ait bir yemektir. Yemek adını Yavuz sultan selim selim zamanında almıştır. Kebap olarak bilinse de bir yemek türüdür. Herkes tarafından çok sevilen bir yemektir, sıklıkla yapılır. Özel günlerde sevdiklerinize gönül rahatlığı ile sunabileceğiniz bir tariftir. Yapım aşaması kolay olan çok zamanınızı almayacak olan bir tariftir. İster kıyma ile ister kuş başı et ile hazırlayabilirsiniz. Tavuk kuşbaşı ile de hazırlayanlar olabilir fakat o Ali nazik olmaz ona benzer bir yemek olur asıl bu tarifte kuş başı et kullanılır. Tabi siz imkânlarınıza ve damak tadınıza göre değişiklikler yapabilirsiniz.

Ali nazik kebabı yapımı için gerekli malzemeler
Ali nazik kebabı nasıl yapılır?

Kebap yapımı için ilk olarak patlıcanları közlemek gerekir. Bu işlemi ister tost makinası arasında ister fırında ister ızgara da yapabilirsiniz. Patlıcanlar iyi közlenmiş olmalıdır. Sert kalmamasına özen gösterilmelidir. Patlıcanlar közlenirsen yarım kilo kuşbaşı et yıkanır ve bir tencereye alınır üzerine bir su bardağı su konularak ocağa alınır ve ocak açılır kısık ateş de etler suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Etler suyunu çekince iki yemek kaşığı tereyağı karabiber pul biber kekik atılarak iyice karıştırılır. Etler tam pişince tuzu atılır ve ocak kapatılır tencerenin kapağı kapatılır. Et sıcaklığı ile iyice yumuşar. Bu sırada patlıcan közlenir ve sıcaklığı çıkınca soyulmaya başlanır ve soyulunca küçük küçük doğranarak derin bir kap içerisine alınır üzerine dört yüz gram süzme yoğurt ve iki diş diş sarımsak ezilerek konulur ve tuzu ayarlanıp iyice karıştırılır. Patlıcanlı yoğurt servis tabağına alınır ve iyice yayılır üzerine pişirilmiş olan etler eklenir. Ardından sosu için bir yemek kaşığı tereyağı tencereye alınır ve ocağa alınıp eritilir. Yağ eriyince üzerine bir tatlı kaşığı saça ilave edilir ve iyice kavrularak servis tabağına gezdirilir ve yemeğiniz hazır.

Afiyet olsun.

" } ] }