{ "title": "Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/ali-nazik-kebabi-nasil-yapilir-2971.jpg", "date": "19.01.2024 13:43:53", "author": "orhan alem", "article": [ { "article": "Ali nazik kebabı, Sevilen Antep yöresi yemeklerinden bir tanesi meydana gelen Ali nazik kebabını çok sık olmasa da aklınıza geldikçe yapabileceğiniz hazırlanması kolay tariflerdendir. Hazırda közlenmiş patlıcanınız varsa kolay sayılabilecek bir yemek. Közlenmiş patlıcanları konserve olarak da veya buzlukta dondurarak gizleme alışkanlığınız varsa şayet çözdürdüğünüz patlıcanınızı sarımsaklı yoğurtla karıştırmanız ve üst kısmına kıyma kavurmanız yeterlidir. Bu denli hızlıca hazırlanabilen bu yemeğin lezzeti ise hazırlaması saatler devam eden çoğu yemekle kolay bir şekilde yarışır. Birtakım evlerinde giriş yemeği olarak da hazırlansa da ben sizler çok doyurucu olmasından ötürü asıl yemek olarak da değerlendirebilirsiniz. Ali nazik kebabını. Altındaki yoğurtlu patlıcan karışımından ötürü her ne denli bir salatayı andırsa da üzerindeki kavrulmuş kıyma adındaki \"kebap\" kelimesinin hakkını veriyor. Esasen giriş yemeği olarak da bir et yemeği verip, üst kısmına de bununla birlikte bir anne yemek sağlamak konuklara huzur vermekten ziyade işkence olabilir benim düşünceme göre. Kıssadan hisse; misafirlerinize çok ölçüt veriyor olabilirsiniz. Fakat bu değeri göstermenin yolları onları mide fesadına uğratmak değil, sevdikleri yemeklerden talep ettikleri denli yemeleri dair bağımsız bırakmaktır. O yüzden misafirlerinize lüzumsuz ısrarlarda bulunmaktan kaçının.

Ali Nazik Kebabı Gerekli Malzemeleri
Ali Nazik Kebabı Sosu İçin Malzemeleri
Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır?

Ali Nazik tarifi amaçlı patlıcanları közde veya ocakta közleyin. Kabuklarını soyup söğüş olarak da doğrayın. Minik doğradığınız veya rondodan geçirdiğiniz kuşbaşı eti tavada pek nadir tereyağıyla kavurun. Olması gerektiği kadar piştiğinde altını kapatın. Domates ve biberi yıkayın. Domatesi 6 eşdeğer parçaya bölün. Fırını 180 dereceye ayarlayıp biber ve domatesi közleyin. Bir tavaya zeytinyağını koyun ve kıymaları kavurun. Kıymalar kavrulunca belli bir süre tuz ve karabiber ekleyip ocağın altını kapatın. Belli bir süre yayvan bir kaba yoğurt, süzme yoğurt ve sarımsağı rendeleyerek koyun. Belli Bir Süre tuz ekleyip tamamını iyice karıştırın. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyun ve minik küçük doğrayın. Patlıcanları da yoğurt sosunun içerisine koyup karıştırın. Bu karışımı tabağınızın en altına iyice yayım. Tereyağı eritin ve kırmızı biberi koyun yağ belli bir süre kızınca altını kapatın. Hazırladığınız kıymayı patlıcanlı yoğurtlu karışımın üst kısmına gezdirerek koyun. Közlenen biber ve domatesi tabağın kenarlarına yerleştirin. Kıyılmış maydanozla da yemeğinizi süsleyin. En nihai tereyağlı sosu yemeğin üst kısmına gezdirin. Görüntü olarak da zengin bir o denli lezzetli yemeğiniz hazır.

Afiyet olsun.

Ali Nazik İçin Püf Noktaları
" } ] }