{ "title": "Adana Şiş Kebap", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/Adana-Sis-Kebap-88.jpg", "date": "21.01.2024 16:48:14", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Adana şiş kebap; kebap çeşitleri içerisinde belki de en gözde yere sahip olan kebap türlerinden bir tanesidir. Adana kebap adı üzerinde Adana İline ait lezzetli bir kebap türüdür. Adana yöresine aittir dediysek de usta kebaplarımız sayesinde bu tadı Adana'ya gitmeden de her canınız istediğinizde yiyebileceğiniz harika restoranlar bulunmaktadır. Fakat kebabı yiyeceğiniz yeri doğru seçmeye özen göstermelisiniz. Aksi takdirde aradığınız lezzeti yakalamakta çok zorlanabilirsiniz. Adana kebabın en belirgin özelliği daha az acılı olarak yapılmasıdır. Bu yönüyle Adana kebap Antep kebaptan daha farklıdır. Adana kebabı eğer kendinize güveniyorsanız evde kendi imkânlarınızla da hazırlayarak mangalda pişirebilirsiniz. Adana şiş kebap kıyma kullanılarak yapılan bir kebaptır. Kırmızı etin özel bir yeri kullanılarak hazırlanan köfteler şişe sarılır ve mangalda pişirilerek servis edilir. İyi bir Adana kebabın tadı da yanındaki ızgara sebzelerle ve lavaş ekmeğiyle çıkar. Bu nedenle yanında mutlaka soğan, sarımsak, domates ve sivri biber de közlemeye gayret edin. Dana şiş kebap pikniğe gitmeden evvel evde hazırlayıp mangalı yakınca şişe takarsanız daha isabetli davranmış olursunuz. Şimdiden herkese kolay gelsin.

Adana şiş kebabın malzemeleri
Adana Şiş Kebap Nasıl Yapılır?

Adana şiş kebap yapımına başlamadan evvel eti alarak en az bir gün dinlendirmeniz gerekmektedir. Yeni kesilmiş kuzu eti kebap yapımı için doğru bir tercih değildir. Kuyruk yağını ve kırmızı biberi de kasapta kıyma şeklinde kıydırmaya özen gösterin. Tüm malzemeleri geniş bir kaba boşaltın ve arada sırada elinizi ıslatarak yaklaşık 7-8 dakika boyunca güç uygulayarak iyice yoğurun. Yoğurma işlemine devam ederken elinizi ıslatmanız etin elinize yapışmaması için çok önemlidir. Yoğurduğunuz Adana şiş kebabın köftesini dinlendirmek için buzdolabında yaklaşık yarım saat kadar dinlendirin. Adana kebabın şişleri yemek kaşığının sapı gibi düz bir yapıdadır. Şişleri temizleyerek iyice kurulayın ve hazır olan kıymayı elinizi kullanarak şişe sıkıca şekilde mangalın hacmine göre sarın. Yaklaşık 5 kişilik olacağından kıymayı 5 eşit parçaya bölerseniz ayarlamanız daha kolay olabilir. Mangal üzerinde ters düz yaparak yakmadan pişirin. Bu arada Adana şiş kebap pişerken bir kenarda da sebze közlemeyi ihmal etmeyin. Şimdiden herkese afiyet olsun.
" } ] }