{ "title": "Adana Şiş Kebap", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/Adana-Sis-Kebap-88.jpg", "date": "21.01.2024 16:48:14", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Adana şiş kebap; kebap çeşitleri içerisinde belki de en gözde yere sahip olan kebap türlerinden bir tanesidir. Adana kebap adı üzerinde Adana İline ait lezzetli bir kebap türüdür. Adana yöresine aittir dediysek de usta kebaplarımız sayesinde bu tadı Adana'ya gitmeden de her canınız istediğinizde yiyebileceğiniz harika restoranlar bulunmaktadır. Fakat kebabı yiyeceğiniz yeri doğru seçmeye özen göstermelisiniz. Aksi takdirde aradığınız lezzeti yakalamakta çok zorlanabilirsiniz. Adana kebabın en belirgin özelliği daha az acılı olarak yapılmasıdır. Bu yönüyle Adana kebap Antep kebaptan daha farklıdır. Adana kebabı eğer kendinize güveniyorsanız evde kendi imkânlarınızla da hazırlayarak mangalda pişirebilirsiniz. Adana şiş kebap kıyma kullanılarak yapılan bir kebaptır. Kırmızı etin özel bir yeri kullanılarak hazırlanan köfteler şişe sarılır ve mangalda pişirilerek servis edilir. İyi bir Adana kebabın tadı da yanındaki ızgara sebzelerle ve lavaş ekmeğiyle çıkar. Bu nedenle yanında mutlaka soğan, sarımsak, domates ve sivri biber de közlemeye gayret edin. Dana şiş kebap pikniğe gitmeden evvel evde hazırlayıp mangalı yakınca şişe takarsanız daha isabetli davranmış olursunuz. Şimdiden herkese kolay gelsin.