{ "title": "Adana Kebap", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/adana-kebap.jpg", "date": "20.01.2024 16:10:05", "author": "yelda öztürk", "article": [ { "article": "Adana kebap, Adana yöremize ait olan enfes yiyeceklerden sadece bir tanesidir. Zırh denilen bir çeşit satırla dövülerek ince ince kıyma benzeri hal alan et parçalarından elde edilerek yapılır. Eti kesinlikle kuzu etinden yapılmış olmalıdır. Dana etinden kesinlikle yapılmaz. Adanalıların dediğine göre de kebabın yanında pilav varsa yediğiniz kesinlikle Adana kebap değildir.

Adana Kebap malzemeleri
Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Etin sinirlerini alıp temizleyin. Zırhla iyice döverek küçük parçalara ayırın ve kıyma haline getirin. Daha sonra kuyruk yağını da ekleyerek aynı işlemi tekrar edin. Tuz, kırmızı biber ve pul biberi isteğiniz ölçüde katıp etle özdeşinceye kadar iyice yoğurun. Daha sonra streç filmle üzerini örterek buzdolabında bir gece dinlendirin. (Dinlendikçe baharatla aroması daha iyi karışacaktır). Buzdolabından çıkardığınız etinizi tekrar yoğurun ve el kadar olacak şekilde porsiyonlara ayırın. Elinizle et porsiyonlarını yassılaştırarak şişe dizin. Çok ince veya çok kalın olmamasına dikkat edin. Mangal üzerindeki pişirin. Kebabınızı şalgam, közlenmiş soğan salatası, bol yeşillik, közde domates, biber gibi lezzetlerle beraber sunabilir masanızı daha zengin gösterebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }