{ "title": "Abugannuş Kebap", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/Abugannus-Kebap-32.jpg", "date": "20.01.2024 18:21:45", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Abugannuş Kebap, patlıcan ve etin müthiş uyumu az rastlanır lezzetlerden bir tanesidir. Abugannuş kebabın kokusu sizi mest etmeye yeter. Köz patlıcanın tüm kokusu ve lezzeti ete geçiyor ve adeta yemede yanında yat cinsinden bir kebaba dönüşüyor. Abugannuş kebabı dana etinden ziyade mutlaka kuzu eti ile yapmalısınız. Kuzu etine karşı kokusundan dolayı ön yargısı olanlar bu yemekle birlikte kendilerinde yeni bir çığır açabilirler. Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nin yöresel tatlarından biri olan abugannuş kebabı mutlaka özüne uygun doğru bir şekilde yapılmalıdır. Merak ediyorsanız işte abugannuş kebabı ve püf noktaları.

Abugannuş kebap için gereken malzemeler
Abugannuş kebap nasıl yapılır?

Yaptığınız da bu kadar basit yapılan bir kebap bu kadar lezzetli mi olurmuş demekten kendinizi alamayacağınız abugannuş kebap için ilk olarak domates, biber ve patlıcanları ateşte közleyelim. Asıl lezzet için odun ateşinde közlenmeli fakat ev şartlarında bu mümkün olmayacağından fırında ya da ocağın üzerinde közleyebilirsiniz. Közlenen domates, biber ve patlıcanları çok fazla ezmeden küçük küçük doğrayıp bir kaba alın. Bu aşamada tuzu karabiberi ekleyip bekletin. Kuzu kuşbaşı etleri zeytinyağı ile çok yüksek ateş olan bir tavaya alalım. Hatta tavanızı önceden ateşte iyice ısıtırsanız etlerinizin suyu gitmez lezzeti içinde kalır ve mühürlemiş olursunuz. Etlerin rengi dönene kadar çevirelim. Bu aşamada etlere sakın tuz atmayın ki etler sertleşmesin.

Bu yemeği isterseniz geniş bir tepside isterseniz de güveç bir kapta yapabilirsiniz. Tercih tamamen sizin göz zevkinizle alakalı. Güveç kabıyla yapacak olursak öncelikle sotelediğimiz kuzu kuşbaşı etleri güvecin alt kısmına döşeyelim. Etlerin üzerine sarımsakları iki parçaya bölüp atalım. Közlenmiş sebzeleri En üste koymadan önce tereyağını kısım kısım etlerin üzerine paylaştıralım ve etlerin üzerini köz sebzeler ile kapatalım. Abugannuş kebabı önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verelim. Kuzu eti narin olduğundan aşağı yukarı 25 dakikada pişer. Pişirme aşamasının son 5 dakikasında kaşar peyniri rendesini de serpelim ve peynirler eriyip üzeri kızarınca fırından alalım. Servis tabağına alıp afiyetle yiyebilirsiniz.

" } ] }