{ "title": "Abant Kebabı", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/abant-kebabi.jpg", "date": "19.01.2024 13:03:16", "author": "mehmet tutuş", "article": [ { "article": "Abant kebabı, adından da belli olduğu üzere Abant ilçemizin meşhur yemeği olan Abant kebabı lezzeti ve sunumuyla harikalar yaratan ve akılda izler bırakan bir yemektir. Tabi ki bu yemeği sadece Abant'ta değil güzel ülkemizin her yöresinde yiyebilirsiniz. Ama özellikle yolunuz düşerse burada yemeden geçmemenizi tavsiye ederim. Abant kebabı yapılışını kolaylığının yanında lezzeti de ona oranla çok yüksektir. Maliyetinin az olması da Abant kebabını ayrı bir çekici kılar. Görünüşüyle de servis ettiğiniz insanın beğenisini daha tadına bakmadan kazanır ve yediğinde de tadıyla bu beğeni kat kat artar. Şimdi bu güzel ve lezzeti Abant kebabımızın tarifine geçelim.

Abant Kebabı Malzemeleri
Abant Kebabı Nasıl Yapılır?

Orta boy bir tencere alarak yemeğimize başlayalım tencereyi ocağa koyarak az miktar yağ koyalım, ardından 200 gram kuzu veya dana etimizi küçük küpler halinde doğrayarak yağımızın içine atarak kavurmaya başlayalım. Ardından etlerin suyunu bırakıp çekene kadar karıştırmaya devam edelim ve pişirelim. Sonra etlerin üzerini üç parmak geçecek kadar su ekleyelim ve ince kıyılmış soğanları da etimize ekleyelim ve pişirmeye devam edelim pişmeye yakın tuz eklemeyi unutmayalım. Eklediğimiz suyu çekene kadar pişirelim ve suyunu çektiğinde küçük küçük doğradığımız mantarları ve tereyağı ekleyelim. Ardından mantarlar da suyunu bırakacağından onların da suyunu çekene kadar bekleyelim ve suyunu çektikten sonra ince ince doğradığımız biberleri de ekleyelim ve kavurmaya devam edelim, sonra domates ve karabiberi de ekleyip domatesler yumuşayıncaya kadar bu işleme devam edelim.

Etlerimiz kavrulmaya ve pişmeye devam ederken sizde bir yanda patlıcanları soymadan boylamasına dik bir biçimde ortadan ikiye bölelim. Patlıcanlar kızaracağı için kâğıt havlu ile kurutalım. Ardından patlıcanları bol yağın içinde iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim ve pişen patlıcanlar çok yağ çekeceğinden yine aynı şekilde fazla yağını kâğıt havlu yardımıyla alalım ve patlıcanlarımızı fırın tepsisine yerleştirelim.

Fırın tepsisine yerleştirdiğimiz patlıcanların ortalarını çatal yardımıyla güzelce ezip püre haline getiriyoruz, ardından etli harcımızı patlıcanların içine paylaştırıyoruz. Bir miktar sıcak suyun içine salca atarak salçalı su yapıyoruz ve tepsinin içine döküyoruz. Tuzunu da ekleyip önceden ısıtmış olduğumuz 200 derecelik fırına veriyoruz. Abant kebabının pişmesine yakın rendelenmiş kaşarları serpiştiriyoruz ve eriyene kadar pişirmeye devam ediyoruz eriyince fırından alıyoruz ve güzel bir servis tabağında servis ediyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }